IščiIzdelek iz skupine ZAŠČITNI TEKSTILNI MATERIAL

Zaščitna tkanina NATURELL

Zaščitna tkanina NATURELL zagotavlja učinkovito zaščito pred visokofrekvenčnim sevanjem.


Cena
109,90 €
Dodaj
Na zalogi

Opis

Zaščitni tekstilni material postaja v zadnjem času vse bolj priljubljen. Razvoj vedno novih tehnologij veča sevalne obremenitve našega okolja, kar ima za posledico tudi vedno večje število obolelih posameznikov. Skokovit porast obolelih so najprej opazili pri neakterih delavcih, ki so bili v svojem delovnem okolju izpostalvjeni večjim sevalnim obremenitvam. Znanstveniki so odkrili  vzročno povezavo med naraščanjem števila obolelih delavcev in izpostavljenostjo večjim sevalnim obremenitvam v delovnem okolju obolelih delavcev. Začele so se prve znanstvene raziskave, kako se ustrezno zaščititi pred nevarnim elektromagnetnim sevanjem. Napori znanstvenikov in nadobudnih raziskovalcev so obrodili sadove in kmalu so razvili posebna zaščitna vlakna, ki učinkovito ščitijo pred visokofrekvenčnim in nizkofrekvenčnim elektromagnetnim sevanjem. Iz teh vlaken so začeli izdelovati zaščitne delovne obleke in druga zaščitna oblačila, ki so jih sprva uporabljali le v neakterih poklicih (npr. vojaki pri delu z visokofrekvenčnimi radarji). Danes so ta posebna zaščitna vlakna postala dostopna tudi širši javnosti.

Zaščitne tkanine, ki vsebujejo posebna zaščitna vlakna, lahko uporabimo v številne namene. Predvsem jih uporabljamo kot okenske zavese, s katerimi učinkovito zaščitimo prostor pred nevarnim visokofrekvenčnim sevanjem, ki izvira iz naše okolice (mobilne bazne postaje, radijski in televizijski oddajniki, vojaški in komercialni radarji, brezžični telefoni DECT, brezžično lokalno omrežje WLAN ...). Nekatere izmed zaščitnih tkanin ščitijo tudi pred nizkofrekvenčnimi električnimi polji (daljnovodi ...).

Ker so vse zaščitne tkanine izdelane po najstrožjih ekoloških standardih (brez škodljivih kemikalij), pralne (peremo lahko tudi v pralnem stroju pri temperaturi 30 stopinj z mrzlo vodo), primerne tudi za likanje ter enostavne za obdelavo, si lahko iz njih damo izdelati tudi oblačila ali pregrinjala, ki nas bodo ščitila pred nevarnim sevanjem ne glede na to kje se nahajamo. Možnosti uporabe je veliko, vse kar se potrebuje je nekaj domišljije ter dobrega krojača, ki vam bo iz zaščitnih tkanin izdelal zavese, oblačila, pregrinjala in druge tkanine po vaši izbiri in po vaših navodilih.

ZAŠČITNA TKANINA NATURELL

Zagotavlja zaščito pred visokofrekvenčnim sevanjem. En kos zaščitne tkanine NATURELL meri v širino 250 cm, po dolžini pa se nahaja v metrskih rolah. Možno je tudi naročilo po tekočih metrih. Kolikor tekočih metrov tkanine hočete, takšno število vpišite pri naročilu artikla. Ozemljitev pri zaščitni tkanini NATURELL ni možna. Zaščito pred nizkofrekvenčnimi električnimi polji zagotavljamo na drug način (priporočamo uporabo električnih odklopnikov). Zaščitna tkanina NATURELL zmanjšuje sevanje pri 1GHz  kar za 35 dB. Učinkovitost zaščitne funckije je potrjena tudi z ekspertizo, ki jo je po standardu ASTM D4935-99 ter MIL-standard 285 izdelal prof. P.Pauli, dipl. ing, v laboratoriju Nemških zveznih oboroženih sil, Univerza v Minhnu.

Certifikat:
Öko-Tex 100
Öko-Tex 100

OSNOVNE LASTNOSTI ZAŠČITNE TKANINE NATURELL

 

ŠIRINA:

250 cm, +/- 2 cm

 

DOLŽINA:

na meter (rola 120m)

 

STOPNJA ZAŠČITE:

35 dB pri 1GHz (99,97%)

 

BARVA:

v barvi nebeljenega platna (bela)

 

SESTAVA:

82% bombaž, 17% baker, 1% srebro

 

TEŽA:

 70 g/m2

 

KRČENJE:

+/- 3%

 
 
PRIPOROČILO:
Zaščitno tkanino NATURELL se predvsem priporoča za izdelavo zaščitnih zaves.
Gre za enega najbolje prodajanih izdelkov na tržišču zaščitnih tkanin.

 

Ključne besede

Zaščitna tkanina NATURELL, zaščitna vlakna, visokofrekvenčno sevanje.