IščiIzdelek iz skupine Zaščitne tkanine

Zaščitna tkanina NEW-DAYLITE

Zaščitna tkanina NEW-DAYLITE zagotavlja učinkovito zaščito pred visokofrekvenčnim sevanjem. Odlikuje se po visoki propustnosti svetlobe. Navedena cena velja za en (1) tekoči meter tkanine.


Cena
79,90 €
Dodaj
Predvidena dobava: 10 dni

Opis

Zaščitni tekstilni material postaja v zadnjem času vse bolj priljubljen. Razvoj vedno novih tehnologij veča sevalne obremenitve našega okolja, kar ima za posledico tudi vedno večje število obolelih posameznikov. Skokovit porast obolelih so najprej opazili pri nekaterih delavcih, ki so bili v svojem delovnem okolju izpostavljeni večjim sevalnim obremenitvam. Znanstveniki so odkrili  vzročno povezavo med naraščanjem števila obolelih delavcev in izpostavljenostjo večjim sevalnim obremenitvam v delovnem okolju obolelih delavcev. Začele so se prve znanstvene raziskave, kako se ustrezno zaščititi pred nevarnim elektromagnetnim sevanjem. Napori znanstvenikov in nadobudnih raziskovalcev so obrodili sadove in kmalu so razvili posebna zaščitna vlakna, ki učinkovito ščitijo pred visokofrekvenčnim in nizkofrekvenčnim elektromagnetnim sevanjem. Iz teh vlaken so začeli izdelovati zaščitne delovne obleke in druga zaščitna oblačila, ki so jih sprva uporabljali le v nekaterih poklicih (npr. vojaki pri delu z visokofrekvenčnimi radarji). Danes so ta posebna zaščitna vlakna postala dostopna tudi širši javnosti.

Zaščitne tkanine, ki vsebujejo posebna zaščitna vlakna, lahko uporabimo v številne namene. Predvsem jih uporabljamo kot okenske zavese, s katerimi učinkovito zaščitimo prostor pred nevarnim visokofrekvenčnim sevanjem, ki izvira iz naše okolice (mobilne bazne postaje, radijski in televizijski oddajniki, vojaški in komercialni radarji, brezžični telefoni DECT, brezžično lokalno omrežje WLAN ...). Nekatere izmed zaščitnih tkanin ščitijo tudi pred nizkofrekvenčnimi električnimi polji (daljnovodi ...).

Ker so vse zaščitne tkanine izdelane po najstrožjih ekoloških standardih (brez škodljivih kemikalij), pralne (peremo v pralnem stroju pri temperaturi 30 stopinj z mrzlo vodo), primerne tudi za likanje ter enostavne za obdelavo, si lahko iz njih damo izdelati tudi oblačila ali pregrinjala, ki nas bodo ščitila pred nevarnim sevanjem ne glede na to kje se nahajamo. Možnosti uporabe je veliko, vse kar se potrebuje je nekaj domišljije ter dobrega krojača, ki vam bo iz zaščitnih tkanin izdelal zavese, oblačila, pregrinjala in druge tkanine po vaši izbiri in po vaših navodilih.

ZAŠČITNA TKANINA NEW-DAYLITE

Zaščitna tkanina NEW-DAYLITE, izdelana iz poliestra, zagotavlja učinkovito zaščito pred visokofrekvenčnim sevanjem. Visoko svetlobno propustna zaščitna tkanina NEW-DAYLIFE je primerna predvsem za izdelavo zaščitnih okenskih zaves ter posteljnih zaščitnih zaves (baldahinov).
 
En kos zaščitne tkanine NEW-DAYLITE meri v širino 260 cm, po dolžini pa se nahaja v metrskih rolah. Možno je naročilo po tekočih metrih. Kolikor tekočih metrov tkanine hočete, takšno število vpišite pri naročilu artikla. Navedena cena velja za en (1) tekoči meter tkanine. Ozemljitev pri zaščitni tkanini NEW-DAYLIFE ni možna. Zaščito pred nizkofrekvenčnimi električnimi polji zagotavljamo na drug način (priporočamo uporabo električnih odklopnikov). Zaščitna tkanina NEW-DAYLITE zmanjšuje sevanje pri 1GHz  za 25 dB (99,7 %). Učinkovitost zaščitne funckije je potrjena tudi z ekspertizo, ki jo je po standardu ASTM D4935-99 ter MIL-standard 285 izdelal prof. P.Pauli, dipl. ing, v laboratoriju Nemških zveznih oboroženih sil, Univerza v Minhnu.

 

OSNOVNE ZNAČILNOSTI:

 

 

 

ŠIRINA:

260 cm, +/- 2 cm

 

 

DOLŽINA:

na meter (rola 120m)

 

 

STOPNJA ZAŠČITE:

25 dB pri 1GHz (99,7%)

 

 

BARVA:

bela

 

 

SESTAVA:

78% poliester, 21% baker, 1% srebro

 

 

TEŽA:

 

65 g/m2

 

 

KRČENJE:

+/- 1%

 

Certifikat:
Öko-Tex 100
Öko-Tex 100

PRIPOROČILO:
Zaščitno tkanino NEW-DAYLITE priporočamo za izdelavo zaščitnih okenskih zavez in zaščitnih posteljnih zaves. Gre za eno izmed najbolje prodajanih tkanin na tržišču zaščitnega tekstilnega materiala.

 

Ključne besede

Zaščitna tkanina NEW-DAYLIFE, zaščitna vlakna, visokofrekvenčno sevanje.