IščiIzdelek iz skupine Zaščitne tkanine

Zaščitna tkanina SILVER-NET

Zaščitna tkanina SILVER-NET je propustna tkanina z visoko stopnjo vesbnostjo srebrnih vlken, ki zagotavlja učinkovito zašlito pred visokofrekvenčnim sevanjem ter nizkofrekvenčnimi električnimi polji. Navedena cena velja za en (1) tekoči meter tkanine.


Cena
50,00 €
Dodaj
Predvidena dobava: 10 dni

Opis

 

Zaščitni tekstilni material postaja v zadnjem času vse bolj priljubljen. Razvoj vedno novih tehnologij veča sevalne obremenitve našega okolja, kar ima za posledico tudi vedno večje število obolelih posameznikov. Skokovit porast obolelih so najprej opazili pri nekaterih delavcih, ki so bili v svojem delovnem okolju izpostavljeni večjim sevalnim obremenitvam. Znanstveniki so odkrili  vzročno povezavo med naraščanjem števila obolelih delavcev in izpostavljenostjo večjim sevalnim obremenitvam v delovnem okolju obolelih delavcev. Začele so se prve znanstvene raziskave, kako se ustrezno zaščititi pred nevarnim elektromagnetnim sevanjem. Napori znanstvenikov in nadobudnih raziskovalcev so obrodili sadove in kmalu so razvili posebna zaščitna vlakna, ki učinkovito ščitijo pred visokofrekvenčnim in nizkofrekvenčnim elektromagnetnim sevanjem. Iz teh vlaken so začeli izdelovati zaščitne delovne obleke in druga zaščitna oblačila, ki so jih sprva uporabljali le v nekaterih poklicih (npr. vojaki pri delu z visokofrekvenčnimi radarji). Danes so ta posebna zaščitna vlakna postala dostopna tudi širši javnosti.

Zaščitne tkanine, ki vsebujejo posebna zaščitna vlakna, lahko uporabimo v številne namene. Predvsem jih uporabljamo kot okenske zavese, s katerimi učinkovito zaščitimo prostor pred nevarnim visokofrekvenčnim sevanjem, ki izvira iz naše okolice (mobilne bazne postaje, radijski in televizijski oddajniki, vojaški in komercialni radarji, brezžični telefoni DECT, brezžično lokalno omrežje WLAN ...). Nekatere izmed zaščitnih tkanin ščitijo tudi pred nizkofrekvenčnimi električnimi polji (daljnovodi ...).

Ker so vse zaščitne tkanine izdelane po najstrožjih ekoloških standardih (brez škodljivih kemikalij), pralne (peremo v pralnem stroju pri temepraturi 30 stopinj z mrzlo vodo), primerne tudi za likanje ter enostavne za obdelavo, si lahko iz njih damo izdelati tudi oblačila ali pregrinjala, ki nas bodo ščitila pred nevarnim sevanjem ne glede na to kje se nahajamo. Možnosti uporabe je veliko, vse kar se potrebuje je nekaj domišljije ter dobrega krojača, ki vam bo iz zaščitnih tkanin izdelal zavese, oblačila, pregrinjala in druge tkanine po vaši izbiri in po vaših navodilih.

ZAŠČITNA TKANINA SILVER-NET

Zaščitna tkanina SILVER-NET zagotavlja zaščito pred visokofrekvenčnim sevanjem ter nizkofrekvenčnimi električnimi polji.  Posebnost te tkanine je visoka stopnja deleža srebrnih vlaken, kar nudi izjemno visoko stopnjo zaščite. Poleg tega pa se kljub visoki stopnji zaščite odlikuje tudi po visoki stopnji propustnosti svetlobe, tako da je še posebej primerna za izdelavo zaščitnih okenskih zaves ter posteljnih zaščitnih zaves (baldahinov).

En kos zaščitne tkanine SILVER-NET meri v širino 120 cm, po dolžini pa se nahaja v metrskih rolah. Možno je naročilo po tekočih metrih. Kolikor tekočih metrov tkanine hočete, takšno število vpišite pri naročilu artikla. Navedena cena velja za en (1) tekoči meter tkanine.Ker je površina prevodna, je zaščitno tkanino tkanino možno ozemljiti ter zagotoviti zaščito tudi pred nezkofrekvenčnimi električnimi polji. Priporoča se uporabo ozmeljitvenega seta EST. Zaščitna tkanina SILVER-NET zmanjšuje sevanje pri 1GHz za 40 dB (99,99%). Učinkovitost zaščitne funckije je potrjena tudi z ekspertizo, ki jo je po standardu ASTM D4935-99 ter MIL-standard 285 izdelal prof. P.Pauli, dipl. ing, v laboratoriju Nemških zveznih oboroženih sil, Univerza v Minhnu.

OSNOVNE LASTNOSTI:

ŠIRINA:

120 cm, +/- 2 cm

DOLŽINA:

na meter (rola 100m)

STOPNJA ZAŠČITE:

40 dB pri 1GHz (99,99%)

BARVA:

                      srebrna

 

SESTAVA:

80% najlon, 20% srebro

TEŽA:

 

 

35 g/m2

 

PRIPOROČILO:
Zaščitno tkanino SILVER-NET lahko uporabimo za izdelavo zaščitnih okenskih zaves, zaščitnih posteljnih pregrinjal, uporabimo jo lahko tudi kot fizično pregrado med dvema prostoroma.

IZJEMA:
Tkanna je sicer izjemno pralna, vendar zaradi visoke vsebnosti srebra ni priporočeno likanje.

Ključne besede

Zaščitna tkanina SILVER-NET, zaščitna vlakna, visokofrekvenčno sevanje, nizkofrekvenčna električna polja.