IščiIzdelek iz skupine ODKLOPNIKI ELEKTRIČNEGA TOKA

Avtomatično stikalo za izklop omrežja Comfort NA7

Stikalo za izklop omrežja Comfort NA7 že z enostavno vgraditvijo v razdelilno omarico omogoča učinkovito razbremenitev močnih električnih polj.      


Cena
188,20 €
Dodaj
Predvidena dobava: 3 dni

Opis

Elektrika je postala nepogrešljiv vir našega življenja. Vsi se zavedamo, da brez elektrike danes ne moremo več živeti. Večini ljudi pa ni znano, da elektrika povzročajo električna in magnetna polja, kar utegne vplivati tudi na naš biološki mehanizmem, naše počutje in zdravje našega telesa.

Odklopno stikalo Comfort NA7 nas ščiti pred električnimi polji.  Električni kabli, priključki in podaljški pod napetostjo pvozročajo električna polja in to celo takrat, ko je električna naprava izključena in ne rabi toka. Meritve, ki jih lahko opravi vskado, pokažejo da lahko na električni tok priključeni podaljšek kabla, ki npr. leži pod posteljo, pri osebi na postelji ustvari napetost od 4V do 6V. Gre za razmeroma visoke vrednosti, saj po gradbenih bioloških standardih lahko velja spalno mesto pri vrednostih višjih od 0,5V dolgoročno za obremenjeno.

Rešitev kako se temu izogniti je preprosta. Vsak večer bi morali odstraniti varovalko iz razdelilne omarice in tako preprečili pojav električnega polja v bližini žic in kablov. Seveda pa se marsikomu tega ne ljubi vsak večer početi, prav tako pa je tudi izjemno nepraktično, v kolikor sredi noči potrebujete kozarec vode in je potrebno vnovič vstaviti varovalko in si prižgati luč.

Stitaklo Comfort NA7 odpravi ta problem in obenem ščiti tudi pred električnimi polji. Enkrat ko odklopno stikalo vgradimo v razdelilno omarico, nam bo samo reguliralo električni tok. Kakor hitro odklopno stikalo Comfort NA7 zazna, da smo odklopili zadnjega porabnika električne energije (npr. ko ugasnemo luč na nočni omarici) odklopno stikalo v delcu sekunde izključi tokokrog iz omrežja in obratno v delcu sekunde spet vključi tokokrog elektrike, kakor hitro npr. prižgemo električno luč. Enostavna in praktična rešitev, ki zagotavlja učinkovito zaščito pred električnimi polji.
 
Odklopno stikalo comfort NA7 je bilo nasploh prvi odklopnik, ki je dobil certifikat VDE, ki ustreza najstrožjim varnostnim standardom.
VDE številka: 40000677.
 
V tujini jih že pospešeno vgrajujejo v številna gospodinjstva ter seveda vse stavbe, ki so zgrajene po gradbenih biloških smernicah.
 
Tehnični podatki:
- napetost: 230 V/AC +/- 10%, 16 Amp
- življenjska doba: za cca. 15.000.000,00 vklopov in izklopov,
- residualna izmenična napetost(nazivna /tip./maks.): <2mV / <4mV / < 8mV,
- nadzorna DC napetost je skladna s priporočili za zdravo bivalno okolje 8mA / 230 VDC,
- enopolno stikalo zagotavlja optimalno zaščito. Minimalna preostala napetost je zagotovljena z nizkoohmskim PCT uporom priključenim na nevtralni vodnik,
- garancija: dve leti.
 
 V kompletu se nahaja:
- avtomatsko zaščitno stikalo (odklopnik) Comfort NA7,
- kontrolna lučka,
- podrobna navodila za uporabo.
 
PRIPOROČILO:
Stikalo je še posebej primerno za spalne in podobne prostore, ni pa primerno za uporabo v prostorih, kjer se nahajajo naprave, ki jih ne moremo brez škode izključiti iz omrežja (npr. hladilnik, zamrzovalnik).
 
Stikalo naj vam vgradi le strokovno usposobljena oseba (električist).
 

Ključne besede

Stikalo za izklop omrežja Comfort NA7, odklopno stikalo, avtomatsko zaščitno stikalo, električna polja