IščiIzdelek iz skupine ZAŠČITNE TAPETE

Karboniziran flis iz poliestra NCV95

Karboniziran flis iz poliestra, ki ščiti pred nizkofrekvenčnimi električnimi polji, s stopnjo zaščite 80 dB. 


Cena
12,00 €
Dodaj
Predvidena dobava: 10 dni

Opis

Če v bližini stavbe stoji močna antena, obstaja možnost, da se zaščitimo pred delom sevanja, ki prodira skozi zidove. Uporabljajo se gosto tkane, ozemljene, žične mreže, ki so nameščene zunaj ali znotraj zida. Vso hišo ni priporočljivo obleči v oklop*, ker s tem nastane Faradayeva kletka**, ki izloči za organizem pomembne frekvence v naravi. Proti sevanju antene, ki stoji v bližini, običajno ščitijo samo eno ali največ dve strani hiše. 
* Tehnični ukrepi za zmanjšanje električnih in elektromagnetnih polj.
**Popolna obloga prostora s kovinskimi ploščami ali gosto žično mrežo, ki je ozemljena. Od zunaj ne more prodreti nobeno električno in elektromagnetno polje.
 
Flis NCV95 se uporablja za notranje zidove, stropove in tla kot vmesno plast, pri suhomontažnih gradnjah... 
Flis se uporablja tudi za ozemljitev kot ozemljitveni nadvložek skupaj z ozemljitvenim vtikačem EST.
 
Možno je naročilo po tekočih metrih. Kolikor tekočih metrov flisa hočete, takšno število vpišite pri naročilu artikla. Navedena cena velja za en (1) tekoči meter flisa.

 
 
OSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 
ŠIRINA:
 
 
95 cm
 
 
DOLŽINA:
  
na meter (rola: 25m)
 
 
STOPNJA ZAŠČITE:
 
80 dB 
 
 
DEBELINA:
0,55 mm

 

TEŽA: 

90 g/m2
 
 
BARVA:
črna
 
 
SESTAVA:
 
 
 poliester, ogljikova prevleka

 

CENA NA m2

12,53 EUR
 
UPORABA:
V primeru uporabe HNG80 kot vmesno plast priporočamo naše lepilo DK90 za boljši oprijem. Zid in zadnjo stran mreže HNG 80 prevlečete z valjčkom, saj si s tem olajšate delo pri odstranjevanju odvečnih zračnih mehurjev. Material se vstavlja »mokro na mokro«.
Z valjčkom na debelo in enakomerno nanesite lepilo na hrbtno stran mreže. Zaradi hitrega sušenja lepila nikoli ne premažite več mrež, kot jih lahko obdelate v četrt ure. 
Nezmečkan nanos je možen samo na popolnoma ravni površini, zato je pomembno, da je strukturirana površina (stare tapete, ometi s teksturami) gladka.
Če to ni mogoče, vam priporočamo uporabo zaščitne barve HSF 34.
 
OZEMLJITEV:
Površina je zelo dobro prevodna, kar omogoča enostavno povezavo na ozemljitev in s tem dobro zaščito za nizkofrekvenčna električna polja. Za profesionalno izvedbo ozemljitve, priporočajo EST ozemljitveni vtikač ali pa EB ozemljitveni trak v kombinaciji z ES ozemljitvenim kompletom, in lepljenjem z disperzijskim lepilom DK90Montažo okopa morajo vselej izvesti profesionalna podjetja.

 

 

 

Ključne besede

Karboniziran flis iz poliestra NCV95, flis, tapeta, zaščitna tkanina