IščiPogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in na podlagi splošnih kodeksov elektronskega poslovanja. Lastnik domene www.tmingrad.si in internetne trgovine na tej domeni je družba GRAD Gospodarske in razvojne dejavnosti d.o.o. Tolmin.

KONTAKTNI PODATKI

Ime: GRAD Gospodarske in razvojne dejavnosti d.o.o. Tolmin
Naslov: Prešernova ulica 4, 5220 Tolmin,
e-pošta:
prodaja@tmingrad.si

Telefon: +386 (0)5 38 10 144

Fax : +386 (0)5 38 10 143
Mbt.: +386 (0)41 904 582
Identifikacijska št. za DDV: SI 24767131
Matična številka:
5324688000
TRR:
SI56 0475 3000 0106 992, odprt pri NOVA KBM, d.d.

Izdelki so razvrščeni po funkcionalnosti v različnih kategorijah. Ponudba ni dokončna, ampak jo stalno dopolnjujemo skladno z razvojem EKO standardov in znanstvenih odkritij na področju nizkofrekvenčnega in visokofrekvenčnega elektromagnetnega sevanja.

Izdelke lahko poiščete v ustreznih kategorijah, nekatere pa lahko poiščete tudi po ključnih besedah (npr. visokofrekvenčno sevanje), ki jih vpišete v iskalnik. Vsi izdelki  so predstavljeni s sliko, prav tako pa se v opisu pod sliko nahajajo tudi osnovne informacije o izdelku. Trudimo se, da bi pri vsakem izdelku navedli tiste najbolj relevantne informacije, ki bi bile vsakomur razumljive, zato pri nekaterih izdelkih ni izčrpnega opisa tehničnih značilnosti. Za dodatne informacije o izdelkih ali pomoč pri nakupu se lahko  v času delovnih ur obrnete tudi na naše strokovnjake.

NAROČILA

Postopek nakupa

1. Izdelke lahko izbirate po kategorijah na levi strani spletne trgovine.

2. Željeni izdelek premaknete v košarico s pritiskom na polje: DODAJ V KOŠARICO. Če želite nakupovati naprej, kliknite na eno izmed kategorij (na levi), izberite izdelek in zopet DODAJ V KOŠARICO. Število in vrsta izdelkov, ki ste jih dodali, je prikazano čisto na vrhu strani KOŠARICA (število izdelkov).

3. Po zadnjem dodanem izdelku kliknite: NADALJUJ NASLEDNI KORAK.

4. Če imate že uporabniško ime in geslo, ju prosim vnesite in potrdite. Če še niste naš uporabnik, se prosimo registrirajte in sledite navodilom. Polja označena z zvezdico morajo biti obvezno izpolnjena.

5. Izberite način plačila in  način dostave tako, da označite krogec pred željeno varianto  ter vpišete naslov za dostavo.

6.  Prosimo, da pregledate podatke in potrdite naročilo!

7. Naročilo si lahko na koncu ogledate.

Naročilo postane veljavno, ko kupec prejme potrdilo o potrjenem statusu naročila. Naročilo ne zajema stroška poštnine, ki se obračuna po ceniku, dostopnem v spodnjih točkah (CENIK DOSTAVE).

7.1 Po prejemu potrdila o potrjenem statusu naročila gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, kjer prodajalec preveri zalogo in dobavljivost naročenih izdelkov. Prodajalec lahko za preverjanje naročenih izdelkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca tudi na njegovo kontaktno telefonsko številko.

7.2 Kupec prejme v roku 24 ur elektronsko sporočilo, v katerem ga prodajalec obvesti o predvidenem roku dobave.

Oddano naročilo predstavlja kupoprodajno pogodbo. Skupaj z naročenimi izdelki se pošlje kupcu en izvod računa. Za dodatni izvod računa se zaračunavajo stroški kopiranja in pošiljanja. Naročilo je shranjeno v elektronski obliki na strežniku ponudnika. V formatu PDF prejme en izvod naročila kot priponko na svoj elektronski poštni naslov naročnik.

Izdelke iz spletne trgovine je mogoče zaenkrat  naročiti samo za območje Republike Slovenije.

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Cene iz spletne trgovine veljajo v trenutku oddaje naročila in ob predvidenih načinih in pogojih plačila.

Kljub sprotnemu ažuriranju podatkov v spletni trgovini, je mogoče, da je podatek o ceni napačen ali da se cena med obdelavo naročila spremeni. Če se cena med obdelavo naročila spremeni, bomo kupca o tem obvestili v 24 urah od prejema naročila na njegov elektronski naslov, kupcu pa bomo omogočili odstop od nakupa in mu ponudili rešitev v obojestransko zadovoljstvo ali mu povrnili morebitne nastale stroške. 

NAČIN PLAČILA

1. Plačilo po predračunu

Če želite plačati naročene izdelke po predračunu, bomo na elektronski naslov kupca poslali predračun z vsemi podatki. Če predračun ni plačan v 7 dneh od pošiljanja predračuna, se naročilo stornira. Po prejemu plačila vas bomo na vaš elektronski naslov obvestili o odpremi blaga in predvidenem roku dobave.

V primeru plačila po predračunu se sklicujte na podatke:

GRAD Gospodarske in razvojne dejavnosti d.o.o. Tolmin
Prešernova ulica 4, 5220 Tolmin
TRR: SI56 0475 3000 0106 992, odprt pri NOVA KBM, d.d.
Namen plačila: (navedite št. naročila, posredovano v vaš elektronski naslov)

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali če se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je bil naročen izdelek izdelan po navodilih kupca ali prilagojen njegovim osebnim potrebam (kot so npr. nekateri izdelki iz kategorije zaščitni tekstilni material, zaščitne tapete in mreže, obarvane zaščitne tkanine ...) ali če izdelek zaradi svoje narave ni primeren za vračilo.

Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Možnost vračila ne velja, če je kupec izdelek odpakiral iz original embalaže, odprl embalažo ali odstranil varnostni pečat.

GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu ali računu.

Informacija o garanciji je nevedena tudi pri predstavitvi izdelka. Če informacije o garanciji ni, to še ne pomeni, da izdelek nima garancije. V tem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki mu bo zagotovil ažurno informacijo.

DOSTAVA

Naročene izdelke dostavlja Pošta Slovenije.
 
Naročene izdelke, ki so na zalogi, odpošljemo še isti oziroma naslednji delovni dan od dneva naročila.
 
V primeru plačila po predračunu naročene izdelke, ki so na zalogi pošljemo na naslov za dostavo takoj po prejemu sredstev na naš TRR.

 
CENIK DOSTAVE
 
Paket do 2kg
5,00 EUR
Paket nad 2kg
6,00 EUR
* Naročilo za količino pri manj kot 2 (dveh) izdelkih, ki niso na zalogi
10,00 EUR
* Izdelke, ki niso na zalogi dobavljamo iz tujine, pri čemer se pri manjših količinah (manj kot 2 izdelka oz. manj kot 4 tekoče metre) obračuna strošek poštnine v višini 10,00 EUR.

POŠKOBE PRI TRANSPORTU

Kupec je še pred prevzemom pošiljke dolžan pregledati paket. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec nemudoma celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki …) reklamirati pri dostavljalcu, ki je dolžan na svoje stroške rešiti reklamacijo. Kasnejših reklamacij pogodbeni dostavljalec ne upošteva. O poškodbi pošiljke se hkrati obvesti tudi družbo GRAD d.o.o. Tolmin, ki bo kupcu nudila dodatno pomoč, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem roku.

VARNOST

Pri nakupu v spletni trgovini je obvezen vnos podatkov o kupcu in kontaktnih podatkov in podatkov za dostavo.

Uporabnik se strinja, da z registracijo v spletno prodajalno družba GRAD d.o.o. Tolmin kot upravljalec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Lastnik in zbiratelj osebnih podatkov spletne prodajalne je družba GRAD d.o.o. Tolmin Pridobljeni osebni podatki in podatki o nakupu so obravnavani kot poslovna in poklicna skrivnost ter so zaščiteni pred razkritjem in se ne posredujejo tretjim osebam.

Osebni podatki in podatki o nakupih se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij. 

ODGOVORNOSTI

Prodajalec zagotavlja pomoč in svetovanje pri izbiri izdelkov. V primeru kakršnihkoli nejasnosti ali vprašanj  se pred nakupom izdelka posvetujte z našimi strokovnjaki.

Pri nekaterih izdelkih, kjer je potrebno v zvezi ali zaradi uporabe izdelka izvesti ozemljitev, opraviti strokovno vgradnjo ali kakršenkoli drug strokoven poseg lahko to stori le strokovno usposobljena oseba.

Prodajalec ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki nastane zaradi ali v zvezi z vgradnjo in/ali uporabo izdelkov ali materialov.

Prodajalec  ne odgovarja za motnje v poteku naročila, ki so posledica nepravilnosti v ravnanju uporabnika spletne trgovine ali ponudnikov infrastrukture, ki jo uporablja. 

OSTALE DOLOČBE

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev in o tem obvesti uporabnike z obvestilom na mestu objave splošnih pogojev.

Vsebina spletne trgovine je avtorsko zaščitena z Zakonom o avtorskih pravicah. Vsebin ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja družbe GRAD d.o.o. Tolmin. Vse pravice so pridržane.

Kupec z oddajo naročila sprejema splošne pogoje poslovanja internetne trgovine družbe GRAD d.o.o. Tolmin.

Uporabnik se obvezuje, da portala spletne trgovine ne bo uporabljal v nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene ali na način, ki bi škodil portalu ali družbi GRAD d.o.o. Tolmin ali drugim uporabnikom portala. 

Ekipa GRAD d.o.o. Tolmin